Dry-aged
In onze slagerij beschikken wij over een geavanceerde klimaatkast waarin wij vlees aan de lucht laten rijpen. Dit zogenaamde dry-aged vlees wordt steeds populairder onder koks en vleesliefhebbers en niet zonder reden. Het resultaat is immers een exclusief stuk vlees met een geheel eigen karakter. Wij bieden zowel horeca als consument de mogelijkheid om dit zelf te ervaren door een stuk vlees na keuze bij ons te laten rijpen.
Het droogrijpen van rundvlees
Voor een optimale smaakbeleving moet vlees rijpen, en rijpen kost tijd. Droog rijpen, of ook wel dry-aging genoemd, is een traditionele manier van rijpen en zorgt voor een uitzonderlijk mals stuk vlees met een intense smaak. Met deze methode halen we het beste uit het vlees naar boven.
Het proces
Om dit te bereiken wordt het vlees voor minimaal drie weken weggelegd of gehangen in onze rijpingskast, hierin heerst een strikt gecontroleerd klimaat dat bederf voorkomt. Zowel temperatuur als luchtvochtigheid en luchtkwaliteit worden constant gecontroleerd en gecorrigeerd om het proces optimaal te laten verlopen.
Het resultaat
Een bijzonder proces met een geweldig resultaat. Dry-aged vlees is een beleving op zich. Zowel structuur als smaak van het vlees zijn tijdens de rijpingsperiode compleet veranderd. Het is niet voor niets dat onder vleesliefhebbers dry-aged vlees als ware delicatesse beschouwd wordt.
De bereiding
Het is belangrijk dat dry-aged vlees niet op hoge temperatuur wordt gegaard. Als tijdens de bereiding de temperatuur te hoog is ‘slaat’ het vlees ‘door’ en wordt het taai. U mag het vlees wel even kort dichtschroeien, maar laat vervolgens het vlees heel zachtjes rosé worden.
Reserveren
Omdat het rijpingsproces erg tijdrovend is en de beschikbaarheid beperkt, adviseren wij u een stuk vlees te reserveren. Zo weet u zeker dat u niet mis grijpt.